Munkavédelem, Egészségvédelem, Biztonság

Munkavédelem és tűzvédelem aktuális hírei, eseményei

Takarítói munkakör

Forrás: http://osha.europa.eu

Ez a munkaág nagyon sok munkavállalót foglalkoztat Európa-szerte. Minden munkahelyen végeznek takarítást. Az utóbbi időben a takarítóipar egy dinamikusan fejlődő ágazat lett. Leggyakrabban a nők töltik be ezt a munkakört. A munkavégzés általában rendszertelen időbeosztásban történik, gyakran csak átmeneti jelleggel.

... tovább

 
Biológiai anyagok

Forrás: http://osha.europa.eu

Ezen anyagok több ágazatban is előfordulnak, vagy előfordulhatnak. Ezen anyagokhoz tartoznak a vírusok, baktériumok, gombák, valamint a paraziták. Ezek osztályozási rendszere az egészségügyi kockázataikon alapul.

... tovább

 
Összes hír megtekintése munkavédelem és tűzvédelem témában
Szabályzatok készítése
Munkavédelmi szabályzat, egyéni védőeszköz szabályzat, tűzvédelmi szabályzat, tűzveszélyességi osztályba sorolás, tűzriadó- kimenekítési terv készítése
Kockázatértékelés
Új kockázatértékelés, kockázatértékelés felülvizsgálata, kémiai kockázatértékelés, biológiai kockázatértékelés. Jogszabályokban meghatározott dokumentáció elkészítése.
Kérjen ajánlatot most!
Töltse ki rövid ajánlatkérő ívünket, hogy elküldhessük ajánlatunkat! Személyre szabott megoldásokkal és kedvező árakkal várjuk Önöket munkavédelem, tűzvédelem, környezetvédelem területén!
Aktuális hírek, események, esettanulmányok
A munkahelyi biztonság- és egészségvédelem a közúti gépjárművezetőkre vonatkozóan

Forrás: http://osha.europa.eu/hu

A fuvarozási ágazatban foglalkoztatottak esetében a foglalkozás-egészségügyi és a munkabiztonsági kockázatok felmérése, a kockázatértékelés és a kockázatok kezelése komplexebb feladat, mivel ezen munkavállalók távol a munkahelyük központjától dolgoznak.

A sokfajta kockázaton kívül jelen van maga a közúti közlekedés veszélye is.

tovább

10/2011. (III. 28.) BM rendelet, a tűzvédelmi szabályzat készítéséről szóló rendelet módosítása

Forrás: www.munkabiztonsaglap.hu

A Tűzvédelmi szabályzat naprakész formában átdolgozott kell hogy legyen, amennyiben a tűzvédelmi helyzetre kiható változás következik be. A benne foglaltakat a munkáltató kötelessége ismertetni a munkavállalókkal és az ismertetés megtörténtét oktatási naplóban kell aláírással igazolniuk.

tovább

5/1993. (XII. 26.) MÜM rendelet a munkavédelem törvénye egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról

Forrás: www.munkabiztonsaglap.hu

A munkavédelem érdekképviselete, érdekegyeztetése vonatkozásában ha a munkáltató a munkavédelem munkahelyi programja elkészítésére vonatkozó javaslatot elutasítja, akkor a rendeletben tételesen felsorolt I. veszélyességi osztályba tartozó és 50-nél több munkavállalót foglalkoztató, illetve a II. veszélyességi osztályba tartozó és 300-nál több munkavállalót foglalkoztató munkáltatóval szemben kollektív munkaügyi vita kezdeményezhető.

tovább

23/2011. (III.8.) Kormányrendelet értelmezése

Forrás: http://www.munkabiztonsaglap.hu

A szabadban illetve beltéren lebonyolításra kerülő zenés, táncos rendezvények mindenkori biztonságosságának szavatolására a Kormány alkotott egy rendeletet, melynek címe A zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről. Ezen rendeletet a tömegtartózkodásra alkalmas rendezvény helyszíneken kell alkalmazni.

tovább

Kánikulai tippek

Forrás: http://www.antsz.hu

A globális felmelegedéssel párhuzamosan a hőhullámok számának növekedése várható az elkövetkező időkben. A szervezet nehezen tud alkalmazkodni a nagy hőséghez. Budapesten a 2001-2005-ig terjedő periódusban 1-2 hőhullámmal lehetett számolni évente, az elmúlt időszakban viszont ez a szám 3-5-re módosult. Sajnálatos módon a halálesetek száma is követi a napi középhőmérséklet változásokat.

tovább

< 1234567891011121314151617181920212223242526272829303132333435363738>

 

 

 

munkavédelem | tűzvédelem | kockázatértékelés | tűzvédelmi szabályzat | munkavédelmi oktatás | munkakörnyezeti mérés | munkavédelem cégeknek | tűzvédelmi oktatás | munkavédelem partnerek

környezetvédelem | környezetvédelmi szabályzat | környezetvédelmi oktatás | hulladékgazdálkodási szabályzat | munkavédelem vállalkozásoknak | profi munkavédelem

MEBIZ Szolgáltató Bt. 1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 76. II.- 2465 Ráckeresztúr, Petőfi u. 50. - Tel: +36 30 373 5531

  - weblapkészítés-
Copyright © 2011 MEBIZ - Munkavédelem, tűzvédelem, kockázatértékelés, tűzvédelmi szabályzat, munkavédelmi oktatás, munkavédelem cégeknek, munkavédelem felsőfokon